DOMATES KURUSU
Lezzetli tarla domatesleri, kışın sofranızda en sağlıklı hali ile yer alıyor.
Domatesi mevsiminde taze olarak, kışın da güneşte kurutulmuş olarak tüketmenin önemini vurgulamak istiyoruz.
Kurutulmuş Domates:
* Güçlü antioksidanlardan biri olan Likopen kaynağıdır. Bu özelliği ile hücreleri kanserden koruyucu etki gösterir.
* Vitamin deposudur. Bir fincan güneşte kurutulmuş domates, önerilen günlük C vitamininin %23’ünü, A vitaminin ise %16’sını karşılar.
* Vitamin C, bağışıklık sistemini destekler ve vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
* A vitamini ise görme fonksiyonları için gereklidir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Minerallerden yana çok zengindir, kalp sağlığını ve kemik dokusunu korur, karaciğeri temizler, bağışıklığı güçlendirir.
* Demir yetersizliğine bağlı kansızlığı önler. Yarım fincan domates kurusunda 2,5 mg demir bulunur, bu da günlük gereksinimin %14’ünü karşılamaktadır.
* Potasyum içeriği ile yüksek tansiyonu önleme veya azaltmaya yadımcı olmak için düşük sodyum diyetine uygun mineral sağlar.
Salatalarınıza ve yemeklerinize güvenle kullanabilirsiniz. Kurutma aşamasında kükürt ve koruyucu kullanılmamıştır.