Atalık Buğday Sorgül Ekmeği
Bu harika ekmekler, Topraktan Tabaga Tarimsal Kalkinma Kooperatifi olarak Mardin ve cevresinde 4 yıldır sürdüğümüz Türkiye'nin en büyük yerel tohum projesi olan Yasayan Toprak Yerel Tohum Projesi tarafından üretilen Sorgul Bugdayi ve eksi maya ile uretildi.
Dünyanın en iyi durum Buğdayının yetiştiği Mardin ovasında üretilen bu buğday, Mezopotamya'nin bilinen en eski buğdayı. %17 Bitkisel protein içeriyor. Gluteni zayif olduğundan bu buğday ile pişirilen ekmekler geç mayalaniyor ve beklenildiği gibi gözenekli olmuyor. Bu durum, ekmeğin ne kadar yüksek oranda lif içerdiğini gösteriyor. Sinidirimi kolaylaştıran lifler ayni zamanda sindirim süresini kısaltıyor ve ekmek sekere ve yağa dönüşmeden vücuttan atılıyor.
Muhtesem bir aroması ve lezzeti var bu bugdayin. Biz elimizden geldiği kadar çoğaltmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.
Bu ekmekleri evinizde yapmak isterseniz Sorgul ununu yada ekmegi bizden isterseniz sayfamızdan tedarik edebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.